Páginas

sábado, 21 de marzo de 2015

Kürt Halkına ve Özgürlük Savaşçılarına...






Rojava Devrimci Karargâh Savaşçılarından Newroz Tertip Komitesine...



Serhildanlarıyla özgürleşme yolunu tutan Kürt halkı,

Şehitleri ve mücadelesiyle yücelen Kürdistan özgürlük savaşçıları,

Newroz 'a we piroz be..!



Son on yıldır her Newroz bir öncekini aşarak büyüyor.

Kürt devriminin 2004 Haziran devrimci kararlarından bu yana her yıl Newroz ateşi daha da yükseliyor.

Sıcaklığı daha kalıcı, etkisi daha güçlü oluyor.

Ancak görülmelidir ki, 2015 Newroz 'u Kobané zaferinin verdiği güçle Kürt devriminin Newrozlar tarihinde özel bir köşe taşı oluşturmaktadır.

Bu köşe taşının ötesi artık hiçbir ikircime yer bırakmaksızın devrimci demokratik özgür Kürdistan 'dır.


İşte emperyalistleri, bölgesel gericileri ve TC sömürgeciliğini korkutan bu gerçektir; devrimci demokratik özgür Kürdistan 'ın gerçekleşmekte olduğu gerçeğidir.

Bu korku nedeniyle bir yandan 100 yıldır Kürt halkını dört parçada sömürgeleştirenlerden mösyö Picot 'nun ahfadı bugün Rojava devrimine saraylarını, Sir Sykes 'ın ahfadı parlamentosunu açarken diğer yandan başta TC olmak üzere yerel sömürgeci güçler ve işbirlikçi ilkel milliyetçilik devrimi tasfiye tehditleri geliştiriyorlar.

Klasik tarz; ya işbirlikçilerin ve sömürgecilerin sopası ya da emperyalistlerin havucu...

Yeni Ortadoğu 'yu düzenleyenlerin reçeteleri bu...


Oysa Kürt devrimi, 2004 'teki gibi bugün de süreci görmüş ve cevabını vermiştir: " önümüzdeki süreç çözüm, özgürleşme ve devrim sürecidir... "

Bu sürecin Rojava devrimi gibi barışçıl mı, yoksa Kobané özgürleşmesi gibi savaşçıl mı olacağına ya da 6-7 Ekim serhildanlarıyla mı gerçekleşeceğine, yoksa Oslo gibi müzakereler yoluyla mı aşılacağına emperyalistler ve sömürgeciler karar versinler.

Kürt devrimi en barışçıl, en demokratik çözüm iradesini özgür ve demokratik Kürdistan kararlılığında, Kürt halk önderi sayın Öcalan 'ın özgürleşmesinde somutlamıştır.

Gerisi emperyalistlere, sömürgecilere, işbirlikçilere kalmış...


On yıldır emperyalistlerin, sömürgecilerin, işbirlikçi ve liberal Kürtlerin bütün oyunlarına karşın her yıl Newroz ateşi daha güçlü yandıysa ve bu Kürt Özgürlük Hareketinin devrimci kurmaylığı ve Kürt halkının devrimci katılımıyla olmuşsa gelecek Newrozları daha yüksek, daha güçlü yaşayabilmek için, Newroz ateşini bölge halklarının kurtuluşuna ışık kılabilmek için Kürt devrimini ilerletmek ve güçlü kılmak gerekiyor. Bütün alanlarda gerilla gibi olmak, gerilla gibi yapmak gerekiyor.

1871 'in Paris 'inden Gezi 'ye, oradan Kobané 'ye taşınan komünarların bayrağını daha da yükseltmek gerekiyor.

İçinde bulunduğumuz koşullar ve görünen gelecek emperyalistlerin, sömürgecilerin ve işbirlikçilerin hamlelerine karşı uyanık olma ve 2015 Newroz 'unu çağdaş anlamıyla bir Devrim haline getirme görevini önümüze koyuyor.

Bu temelde, Kürt devriminin ve Kürt halkının açtığı özgürlük ve devrim bayrağının komutan Yılmazkaya 'nın gösterdiği yolda Türkiyeli devrimcilerce de giderek daha güçlü dalgalandırılıyor olmasının verdiği güvenle haykırıyoruz:


Newroz 'a we piroz be..!

An Şoreş..! An Şoreş..!

Yaşasın Türkiye ve Kürdistan Devrimleri..!



Rojava Devrimci Karargâh Savaşçıları





DC 'den Alıntı...

No hay comentarios.:

Publicar un comentario