Páginas

viernes, 20 de marzo de 2015

Rojava Devrimci Karargâh Savaşçılarından Newroz Mesajı...





Tarih boyunca egemen sınıflar yoksul emekçi halklara karşı baskı, şiddet, zulüm ve adaletsizlik uygulamıştır. Ezilen halklar ötekileştirilmiş, kimlikleri ve mezhepleri inkâr ve imha edilmiştir.


Dün Halepçe 'de katledenler, bugün binlerce insanı kelepçe takarak zindanlarda çürütmek isteyenlerdir.


Dün Dersim, Sivas, Maraş, Çorum ve Gazi 'de katledenler, bugün Gezi, Soma ve Ermenek 'te katledenlerdir.


Dün Kürdistan 'da binlerce faili meçhul cinayet işleyip katliamlar yapanlar, bugün Roboski 'de 35 insanımızı uçakların attığı bombalarla katledenlerdir.


Dün 19 Aralık Hayata Dönüş adı altında hapishanelerde tutsakları diri diri yakıp katledenler, bugün hasta tutsakları F tipi zindanlarda ölüme mahkûm edenlerdir.


Egemen sınıflar iktidarlarını ve saltanatlarını koruyabilmek için tarih boyunca halklara karşı imha ve inkâr politikalarını uygulamışlardır. Onların tarihi katliamlar, baskılar ve inkâr tarihidir. Tarih onları böyle hatırlayacaktır. Fakat zulme, baskıya ve inkâra direnen ve başkaldıranları da tarih yazmıştır.


Ortadoğu 'da Kürt halkı başta olmak üzere tüm halklar için öneme sahip olan 21 Mart Newroz Bayramı 'nın tarihsel önemi de bilincimizde, yaşamımızda hala tazeliğini korumaktadır.


Demirci Kawa 'nın zulme ve baskıya karşı yaktığı ateş, bugün Kürdistan 'ın tüm coğrafyasında binlerce Kawa 'nın elinde meşale haline gelmiştir. Günümüzün zalim Dehak’lara karşı boyun eğmeyenler bugün Rojava topraklarında DAİŞ çetesine karşı tarihi bir savaş veriyor.


Çetelerin insanlık dışı uygulamalarına karşı insanlık mücadelesi veren ve bu uğurda şehit düşen yoldaşlarımızı da asla unutmayacağız. Onların yaktığı direniş ateşini ve mücadele bayrağını daha yükseklere çıkartacağımızı ve Kürdistan 'ı ve tüm dünya halklarını özgürleştirene kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi buradan yineliyoruz.


Başta Kürt halkı olmak üzere Ortadoğu halklarının Newroz bayramını kutluyor, halkların imha ve inkâr edilmediği, eşit, özgür ve adil bir düzende yaşadığı bir dünyada kutlayacağımız Newroz 'ların mücadelesini veren tüm yoldaşlara ve halkımıza başarılar diliyoruz.


Devrimci Selam ve Saygılarımızla...



Newroz Piroz Be..!

Şehid Namırın..!

Yaşasın Türkiye ve Kürdistan Devrimlerinin Kan Kardeşliği..!



Rojava Devrimci Karargâh Savaşçıları




DC 'den Alıntı...

1 comentario: